Referat

Referat: Toarpsalliansen U - IFK Örby

Toarpsalliansen U - IFK Örby 1-4 (0-2)

Fin och solig kväll på Målevi. På andra planhalvan väntade tuffast möjliga motstånd. I den 3-rondiga serien har vi blandat och gett lite mot Örby. En oavgjord och en storförlust i tidigare möten, gjorde att vi var sugna på revansch. Samtidigt går Örby för serieseger, så dom var inte alls intresserade av att släppa till något gratis. Att dom hade med spelare med erfarenhet från sitt damlag i div 1, talar väl sitt tydliga språk.

Matchen börjar i ganska högt tempo och initiativet växlar. Allt eftersom börjar ändå Örby få ett övertag och skapar en del farligheter. Sanna står dock i vägen och räddar bl a ett friläge. Att båda lagen var taggade märkets definitivt. Hårt och tufft, emellanåt fult, närkampsspel med en del efterslängar från båda lagen, gjorde att domaren fick plocka upp det gula kortet några gånger under första halvlek. Det gör bl a att vi tappar lite fokus och hamnar längre ifrån motståndarna i försvarsspelet. Det utnyttjare Örby och gör två snabba mål i mitten på halvleken. Vi lyckas ändå samla ihop oss och avslutar halvleken ganska bra, men i underläge 0-2.

Bra med lite paus för att hitta mer rätt i både spel och huvud. I andra halvlek kommer vi ut som ett helt nytt lag och kan pressa tillbaka Örby. Vi har flera bud på reducering men det dröjer fram till minut 63 innan vi får till det. På en hörna går returen ut till Nellie, som kan trycka upp bollen i krysset. Reducerat och med känslan att det går att göra fler mål. I det läget känns också Örby lite skärrade. Men idag var dom mer effektiva. Med kvarten kvar får deras bästa spelare lite för mycket utrymme och hon gör inga misstag, utan sätter sitt andra mål för dagen fram till 1-3 (Sanna var ändå jäkligt nära att ta den!!!). Vi fortsätter att spela bra men uppförsbacken blir lite för tung. I slutet kan också Örby göra sitt 4:e mål på en frisparksretur.

Sammantaget gör vi en riktigt bra match förutom en svacka i mitten på första halvlek. En tuff och lite småful match med mycket kamp. Men också mycket bra fotboll från båda lagen. Resultatmässigt hade den kanske kunnat sluta annorlunda om vi fått in kvitteringen, men idag var det Örby som var effektivast. Nästa U-lagsmatch är 19 september. Tyvärr lite stora glapp mellan matcherna då lag har dragit sig ur efter serieläggningen.