Toarpsalliansen A

Referat

Referat: Alingsås KIK - Toarpsalliansen A

Alingsås KIK - Toarpsalliansen A 3-0 (2-0)
I fredags så åkte A-laget till Alingsås för att möta KIK. Matchen i våras slutade 2-2 efter KIK-kvittering i slutminuten. Givetvis surt men inte orättvist. Sen dess har också KIK fått in en klasspelare i Jessica Julin med erfarenhet från damallsvenskan och finska landslaget.
KIK är kanske också det lag i serien med bäst passningsspel. Vi fick därför lägga mycket energi på vårt försvarsspel och försöka hitta kontringsöppningar. Det känns också helt OK fram till att KIK gör mål efter 20 min. Tyvärr en ganska tydlig offside även i denna match :-( Målet är inte oförtjänt men tungt när det inte går rätt till. Vi fortsätter kriga på bra men får släppa in ytterligare en boll innan paus.
Andra halvlek fortsätter som den första. Vi får jobba mycket utan boll och lyckas inte nåt vidare i vårt omställningsspel. Även om vi märker att vi i många fall är snabbare än KIK-spelarna, spelar dom smart med screeningar och små drag i armarna, för att sänka hastigheten på våra spelare.
En boll till får vi släppa in. Ett inlägg som placeras i mål på halvvolley.
Detta var den bästa insatsen sen Göta-matchen. Vi gör en helt OK match försvars- och inställningsmässigt. Vi behöver dock vässa anfallsspelet avsevärt.