Skepplanda BTK

Referat

Referat: Toarpsalliansen - Skepplanda BTK

Vi förväntade oss en tuff match mot Skepplanda och tuff blev den. Förutsättningarna var dom bästa. Vindstilla, helt OK temperatur och Sveriges bästa konstgräs på Borås Arena.
För dagen hade vi dessutom assisterande domare, vilket vi ju inte är bortskämda med.
Vi börjar lite avvaktande och Skepplanda tar initiativet så som vi hade förväntat oss. Vi hade pratat och tränat mycket försvarsspel i veckan, och allt eftersom känns det som att vi hittar rätt. Och trots att motståndarna har mycket boll, börjar vi hitta lite lägen att kontra. Halvvägs in i halvleken har vi lyckats jämna ut spelet något och också skapat den kanske vassaste chansen så långt. Elin Å tar sig förbi sin back och får på ett bra skott i fritt läge. Tyvärr rakt på målvakten. Några minuter senare gör Skepplanda 0-1 i efterspelet på en hörna, där bollen spelar lite flipper i röran framför mål. Inte orättvist men snöpligt.
I 37 minuten gör dom också 0-2 från misstänkt offsideläge. Men iom att vi för dagen hade linjedomare, får vi väl utgå från att det var rätt dömt.
I paus är vi ända relativt nöjda. Vi gör vår bästa halvlek försvarsmässigt i år. Framåt har vi mer att önska då vi behöver fylla på med mer folk då chanser uppstår. Bättre rörelse i djupled och diagonalt och bättre värdering när man ska hålla i respektive släppa boll.
I andra halvlek märker vi ganska snart att Skepplanda bestämt sig för att skruva upp tempot. Vi hamnar längre ifrån i markering och orkar inte komma upp i press på samma sätt som i första halvlek. 10 minuter in halvleken får deras notoriska målskytt på ett fantastiskt skott från 35 m som seglar in i krysset. Avsiktligt eller ej, men ibland får man bara kapitulera och applådera såna mål.
Här startar också en jobbig 20-minutersperiod för oss. Skepplanda radar upp chanser och trots att vi byter in friska spelare och Rebecka storspelar i målet, gör dom ytterligare 3 mål på oss. Sista kvarten hittar vi lite av vårt försvarsspel igen, kanske i kombination med att motståndarna drar ned lite på tempot. Vi kan också lyfta upp spelet några gånger på deras planhalva, dock utan att bli farliga. Slutresultatet fastställs till 0-7 efter mål i slutminuten av Skepplanda.
Vi tar med oss mycket nyttiga erfarenheter från denna match. Framför allt försvarsspelet i första halvlek som kändes mycket bra. Vi har en del att fila på framåt. Det får vi ta i kommande träningsmatcher. Vi tackar motståndare, domare och publik för matchen och önskar Skepplanda lycka till i 8-delsfinalen mot Bergdalen. Vi fokuserar om mot helgens träningsmatch och F16-DM.