Referat

Referat: Åsaka SK - Toarpsalliansen

DM, Åsaka SK A - Toarpsalliansen A 2-4
En busslast full av taggade tjejer lämnade badhusets parkering för avfärd mot Trollhättan och bortamatch i DM-gruppspelet.
Vi började matchen bra och tog kommandot direkt. Första målet kom efter bara fem minuter. Vi satt press på Åsakas försvarslinje och kunde slå in bollen till Elin R i deras straffområde. Elin uppfattar att målvakten är på väg ut och sätter väl egentligen bara dit foten på en volley och lobbar bollen över målvakten. Snyggt!
Åsaka tillåts kontra en eller två gånger och lyckas nästan kvittera, då våra mittbackar inte får ordning på bollen. Denna gång har vi lite tur då två Åsaka-anfallare ensamma lyckas skapa en offsidesituation, blir avblåsta och får målet bortdömt.
Istället är det vi som utökar till 2-0 genom Tea som kommer på sin vänsterkant och blir serverad en fin crossboll av Sandra. Friläge och hon placerar bollen snyggt på målvaktens vänstra sida.
Reduceringen kommer på en kontring bara 5-6 minuter senare, när Åsaka efter en långboll, som deras forward vann över vår mittback och fick friläge.
Vårt tredje mål kommer i 37:e minuten, efter jättefint spel av tjejerna. Emelie får en fin boll av Sandra, som Emelie dribblar loss och spelar in till Elin R. Elin rör runt i deras backlinje med bollen i några sekunder, innan hon skickar den vidare till Tea som blivit helt ensam på sin kant. Tea tar med sig bollen och slår den hårt, men målvakten räddar första. Returen kan hon dock inte hindra och Tea utnyttjar läget och sätter 3-1 till oss.
Åsaka ska till att reducera ytterligare en gång. En ny långboll ut på vår högerkant, där det fanns en liten yta. En snabb mittfältare kommer runt och fri och stänker in 2-3. Ganska snyggt faktiskt.
Skönt med pausvila nu, men vi tycker ändå att vi har kontroll på matchen.
I andra halvlek kommer tjejerna ut med ny energi och drar upp tempot direkt. Matchens sista mål kommer bara åtta minuter in i andra. Ett av våra anfall fastnar hos deras målvakt och när hon spelar ut bollen spelar hon den till en av våra tjejer som möter snyggt och direkt lägger ned den till Elin R. Elin har nätt o jämnt hunnit upp ur offsideposition, men vänder snabbt tillbaka (denna gång med bollen) och placerar den stenhårt bredvid målvakten.
Sista kvarten blev vi kanske lite bekväma, för vi tillät Åsaka att hålla bollen inom laget i längre stunder, dock utan att det resulterade i några direkta farligheter. Vi vid sidan hade väl bara önskat att vi tagit tag i spelet lite mer ordentligt, men det kommer mer o mer för varje match..
Vi bytte också målvakt med ca 20 minuter kvar, kul för vår härliga Esther att få hålla nollan i sin seniordebut! Dessutom lite ovan i 11-mannamålet, men det märktes inte, hon tog för sig. Underbart att se! :)
Sett till matchbilden är resultatet kanske lite i underkant. Vi hade bud på mål vid flera fina lägen, två stolpträffar och en i ribban vittnar om det. För att inte tala om de många fina räddningarna Åsakas målvakt gjorde. Men spelet tillbringades till största delen på deras planhalva och de skapade egentligen bara några kontringar och halvchanser. Bra betyg till hela laget, men framförallt de nya, yngre spelarna som aldrig spelat seniorfotboll förut. Det märks inte...
Vi har fått en jättebra start på vårt första senior-DM. Nästa match spelas den 18/3 kl 17:00, mot Hestrafors. På Ramnavallen. Så boka redan nu in detta i er kalender, för visst har ni saknat de unga orangea talangerna i vinter?