Referat

Referat: Kronängs IF - Toarpsalliansen

Kronäng - Toarpsalliansen A 0-5
Vilken fantastisk eftermiddag och kväll vi fick på Kronäng Arena! Ett stort tack till alla er som kom och stöttade tjejerna i sista seriematchen, publiksiffran på 110 personer var nog i underkant och uppskattningsvis 65% av åskådarna satt på "vår" läktare... Tack!
Önskar att vi kunde hållit löftet om fartfylld fotboll också, men det blev det inte. Vi inleder matchen trevande och låter Kronäng ta taktpinnen. Faktum är att de var det bättre laget de första tio.. Dock endast belönade med nån hörna och en eller två halvchanser. Försvaret sitter klockrent.
Därefter tar vi tag i spelet, sätter första målet i tolfte minuten genom Emelie som ensam och stark bryter igenom Kronängs backlinje och placerar bollen bredvid målvakten. Yes!
Ett måls ledning bör inte ge mycket arbetsro, men faktum är att nu radar vi upp chanserna och trycker på mot Kronängs mål, dock utan utdelning. Vi får vänta till den 32:a minuten, då Elin D i backlinjen frispelar Elin Å, en av få bollar som inte spelas genom mittfältet. Åkerström gör inget misstag, utan väntar ut målvakten och lägger den sedan bredvid henne. 0-2!
Tredje målet kommer på hörna i den 40:e minuten. Snyggt slagen av Elsa och på ytan bakom straffpunkt möter Elin D perfekt på volley. Snyggt! 0-3 och så slutar halvleken.
Andra halvlek blev en transportsträcka i närmare 40 minuter. När uret står på 84, så tröttnar Elin D på att inget händer. Så såg det ut i alla fall. Hon tar bollen med sig från sin mittbacksposition, dribblar sig igenom HELA motståndarlaget och placerar bollen till 0-4.
I 88:e gör hon en exakt likadan vända och fastställer slutresultatet till 0-5. . Den bollkontrollen, den bollkontrollen... Man njuter..
Idag kan vi inte påstå att vi genomförde vår mest välspelade match. Det var stundtals rörigt i positionerna och passningarna var antingen för snäva eller gick till fel adress, men vi var tillräckligt bra och det känns skönt att veta inför kvalet, att det finns mer att ta av. Vi vet ju vad vi kan nu!
Obesegrade efter sommaruppehållet och en bärgad andraplats (tillika kvalplats) i vår första seniorsäsong får väl nästan anses som en smärre bragd? Nu ser vi fram emot kvalspel och hoppas att vi får samma stöd av vår fantastiska publik då som nu. Mot div 3!