Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dalsjöfors GoIF Seniorlag Damer - Toarpsalliansen

Följ

Seniorlag Damer - Toarpsalliansen

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dalsjöfors GoIF
Fotboll
Seniorlag Damer - Toarpsalliansen
Flickor, Div 2 Södra - Kompisligan
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Örby 11 9 0 2 27
2 Brämhults IK 11 8 1 2 25
3 Ulricehamns IFK 11 6 0 5 18
4 Grimsås/Hestra 11 5 0 6 15
5 Nittorps IK 11 4 2 5 14
6 Toarpsalliansen 11 2 1 8 7
7 Byttorps IF 0 0 0 0 0
8 Borås AIK 6 0 0 6 0

Match

Toarpsalliansen

1 - 0
Dalsjöhov Konstgräs
28 september 2016
19:00

IFK Örby

Referat

Referat: Toarpsalliansen - IFK Örby

I säsongens sista match möter vi serieledarna Örby. Det kan väl bara gå på ett sätt? Men det tyckte inte dagens F16-lag!
Vi visste att Örby är duktiga på att rulla boll. Dom söker dessutom hela tiden djupledsbollar på sina forwards. Därför var taktiken att ligga lågt med laget och inte gå bort oss i försvarsspelet. Men också att snabbt sätta press om motståndarna begår något misstag. Sett till hela matchen lyckas vi fantastisk bra med det. "Äckligt disciplinerat" som någon fd hockeytränare har sagt.
Allt eftersom matchen gick lyckas vi också bättre och bättre med att understödja och hjälpa varandra. Blev någon av våra spelare bortspelad dök det hela tiden upp en ny. Ett tydligt tecken på att alla gör sitt yttersta och tar ansvar. Med utespelare som jobbar så hårt för varandra samt en Rebecka som bokstavligen spikar igen kassen, känns årets andra hållna nolla otroligt rättvis!
Hände det inget framåt då? I taktiken låg ju också att ställa om snabbt när vi vinner boll. Vi har många lägen till omställning idag. Det är långt ifrån alltid som det lyckas, men det syns tydligt vilka intentioner ni har med era pass och löpningar. Dagens mål är ett tydligt exempel på när flera saker klaffar samtidigt. En fin genomskärare ut till Elin D som löpt ifrån sin markering, ett skott på mål som målvakten inte kan hålla och flera av våra spelare går på returen. Eftersom att förspelet till detta mål nästan är identiskt med målet i senaste matchen, är det väl heller inte mer än rätt att det än en gång är Felicia T som trycker in bollen. Klassmål!
Det är roligt också att vi stundtals vågar oss på att hålla i bollen och rulla den inom laget. Detta trots att vi möter ett så bra lag som Örby.
Vi vann inte bollinnehavet idag. Vi var heller inte dom som hade flest målchanser. Men vi var bäst på att jobba som ett lag, vi gnällde aldrig på domslut och vi satte dom få taktiska direktiven till nära 100%. Därför skäms jag inte ett ögonblick när jag säger att vi vann rättvist. ( dessutom kände jag tydliga vibbar från några matcher från OS-fotbollen i somras ;-) )
Det har varit en tuff säsong i F16 i år. Vi har mött tufft motstånd och vi har inte fått nånting gratis. Därför känns det otroligt skönt att vi kan avsluta seriespelet på det sättet som vi gjort i matcherna mot Nittorp och Örby. Inte minst har vi bevisat för oss själva hur bra vi kan vara!
Vi ledare tackar för att vi får vara en del av detta. Ni är fantastiska!

Andra möten i serien

ons 22 jun 2016, 18:30 IFK Örby - Toarpsalliansen 8 - 1