Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dalsjöfors GoIF Seniorlag Damer - Toarpsalliansen

Följ

Seniorlag Damer - Toarpsalliansen

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dalsjöfors GoIF
Fotboll
Seniorlag Damer - Toarpsalliansen
Flickor, Div 3 Södra - Kompisligan
Tabell
Lag M V O F P
1 Örby/Kinna 15 13 1 1 40
2 Holmalunds IF Akademi/HIF 14 10 1 3 31
3 Brämhults IK 15 10 1 4 31
4 Sjömarkens IF 15 10 0 5 30
5 Toarpsalliansen 15 6 2 7 20
6 Västra Mark/Öxnevalla 15 4 2 9 14
7 Borås AIK 8 4 0 4 12
8 Byttorps IF 15 2 0 13 6
9 Holmalunds IF Akademi 1 1 0 0 3
10 Bollebygds IF 15 0 1 14 1

Match

Brämhults IK

4 - 0
Brämhuls IP
24 september 2016
14:00

Toarpsalliansen

Referat

Referat: Brämhults IK - Toarpsalliansen

Vår sista seriematch i div 3 bjöd på en fantastisk septemberdag, som nästan kändes som en försommardag. Sol, ljumma vindar och humöret på topp. Nästan lite synd att säsongen skulle ta slut...
Första halvlek började vi bra de första fem, tio minuterna. Men Brämhult tog snabbt över och vi var långa stunder starkt tillbakatryckta på egen planhalva. Enda fördelen med det var att Brämhult inte utnyttjade det för att spela runt oss, utan valde att lägga djupledsbollar på en nästan obefintlig yta bakom backlinjen. Detta gjorde att många bollar rann över kortlinjen, eller så kunde Nellie hinna först.
Några situationer var dock farliga och vi utnyttjade tur-kontot en del. Till slut gick det inte längre. Efter en hörna for bollen som genom ett flipperspel i målområdet och när vi inte lyckade rensa fick en brämhultsspelare till slut en fot på bollen och petar upp den i nättaket från en meters håll.. Snopet, men inte oväntat.
Fortsättningen av första halvlek såg nästan likadan ut, med hungriga motståndare som sprang dubbelt så mycket som vi gjorde och som hjälpte varann. Vi själva hittade inte våra positioner, vi var inte tillräckligt snabba med understöd och omställningar, vilket gjorde att bollhållaren ofta fick klara sig själv och när vi väl sprang, så blev det mycket i tomme, dvs att det aldrig ledde till något konstruktivt.
Brämhult gjorde två snabba mål till, då samma spelare lyckas ta sig igenom flera av våra spelare och placera bollen vid bortre stolpen. Vi gjorde det lite enkelt för henne, genom att gå på henne en och en. Då blir man enkelt bortdribblad.
Om vi istället samarbetar och går in två samtidigt, så blir det mycket enklare att stänga vägen för såna spelare. Men det gör vi nästa gång. :)
Andra halvlek var det många som sprang mycket mer och jobbade hårdare. Det gjorde jättestor skillnad. I första halvlek hade vi ett fåtal spelare som fick jobba för hela laget, nu tog alla ett större ansvar. Vi hade lika gärna kunnat gjort ett mål eller två. Hoppas att ni kände skillnaden och i nästa match ni spelar, ger allt från start. Vi fick en jämnare halvlek även om Brämhult inte slagit av på intensiteten, det berodde enbart på att vi ökat på våran. Då skapar vi lägen även mot så duktiga lag som Brämhult. Det tar vi med oss.
Så tänk på att ALLA har ett ansvar på planen i alla lägen (även om bollen för stunden är långt borta). Rörelse utan boll skapar också passningsmöjligheter för bollhållaren och öppnar ytor, så det måste vi tänka på.
Jag vill också att vi tänker på att hjälpa varandra på planen, både fysiskt genom att visa sig och prata med den som har bollen, men också genom att peppa varandra och berömma varandra på planen. En felpass, misslyckad bollmottagning eller sen löpning är aldrig avsiktlig och intentionerna ska uppmuntras istället för att resultatet kritiseras. Då kommer vi också att växa som lag.
Vi har gjort en helt okej säsong i år. Vunnit ungefär lika mycket som vi har förlorat och gjort ungefär lika många mål som vi har släppt in. Godkänt resultatmässigt, tycker jag.
Vi har haft en stabil stomme i laget och varje match lånat in olika spelare, vilket gjort att vi aldrig haft samma lag i två matcher. Ändå har ni löst detta fantastiskt bra och visat god sammanhållning. Fortsätter ni med detta så kommer resultaten att gå vår väg ännu oftare. Vi vill ju höra mycket sång i omklädningsrummet efter matcherna, eller hur?
Stort tack alla er som ställde upp, vissa med väldigt kort varsel och lite extra 03:orna Ida, Alva och Tilda, som verkligen inte höll igen trots att ni har ytterligare en match idag. Förundras över hur mycket ni orkar!
Ni är fantastiska tjejer och ett himla gott gäng - fortsätt med det! All kärlek till er!!
/Linda

Andra möten i serien

tis 10 maj 2016, 19:00 Toarpsalliansen - Brämhults IK 0 - 2